Products

Wêdakakêna asam Alpha-lipoic (1077-28-7)

Asam Alpha-lipoat / bubuk asam thioctic minangka bahan kimia kaya vitamin sing diarani antioksidan. Ragi, ati, ginjel, bayem, brokoli, lan kentang minangka sumber asam lpha-lipoat / asam thioctic sing apik. Iki uga digawe ing laboratorium kanggo digunakake minangka obat. Asam Alpha-lipoat / asam thioctic umume diombe kanggo diabetes lan gejala diabetes sing ana gegayutan karo saraf kalebu nyeri, nyeri, lan mati rasa ing sikil lan tangan. Iki uga diwenehake minangka injeksi menyang pembuluh getih (dening IV) kanggo panggunaan sing padha. Dosis asam alpha-lipoic / asam thioctic sing akeh disetujoni ing Jerman kanggo perawatan gejala sing gegandhengan karo saraf kasebut.

Pabrik: Produksi Kumpulan
paket: 1KG / tas, 25KG / drum
Wisepowder nduweni kemampuan kanggo ngasilake lan nyedhiyakake jumlah gedhe. Kabeh produksi ing kondisi cGMP lan sistem kontrol kualitas sing ketat, kabeh dokumen testing lan sampel kasedhiya.
Kategori:

Informasi basis bubuk Asam Alpha-lipoic

 

jeneng Bubuk Asam Alpha-lipoik
CAS 1077-28-7
Kemurnian 98%
Jeneng kimia (+/-) - Asid 1,2-Dithiolane-3-pentanoic; (+/-) - Asid 1,2-Dithiolane-3-valeric; (+/-) - Asam Alpha-lipoic / Asam thioctic; (RS)-asam-Lipoic Acid
Liyane Asam DL-Alpha-lipoic / asam Thioctic; Liposan; Lipothion; NSC 628502; NSC 90788; Protogen A; Thioctsan; Tioctacid;
Formula molekul C8H14O2S2
Bobot molekul 206.318 g / mol
Titik lebur 60-62 ° C
InChI Key AGBQKNBQESQNJD-UHFFFAOYSA-N
Formulir Solid
katon Cahya Kuning nganti Kuning
Separuh Urip 30 menit nganti 1 jam
kelarutan Larut ing Chloroform (Rada), DMSO (Rada), Methanol (Rada)
kawontenan Storage Garing, peteng lan ing 0 - 4 C kanggo jangka cendhak (dina nganti minggu) utawa -20 C kanggo jangka panjang (wulan nganti pirang-pirang taun).
aplikasi Stimulator lemak-metabolisme.
Dokumen Tes kasedhiya
Asam Alpha-lipoik
Gambar bubuk
Cahya Kuning

 

Apa Asam Alpha-lipoic?

Asam alfa-lipoat minangka antioksidan sing asale saka asam kaprilat. Jeneng liyane yaiku ALA, asam lipoat, Biletan, Lipoicin, Thioctan, lsp. Jeneng kimia yaiku 1,2-dithiolane-3-pentanoic acid utawa asam thioctic. Iki minangka senyawa organosulfur lan diprodhuksi ing awak manungsa lan kewan. Produksi saka asam octanoic lan cysteine ​​minangka sumber belerang. Iki minangka zat penting kanggo metabolisme aerobik ing awak. Saiki ana ing saben sel lan mbantu ngasilake energi saka glukosa.

Nduweni fungsi seluler lan molekul, amarga kemampuan antioksidan. Tumindak antioksidan asam alpha-lipoic iki nambah minat kanggo digunakake minangka suplemen nutrisi. Iki uga digunakake minangka agen terapeutik. Iki bisa uga bisa nambani perawatan diabetes, nyuda bobot, neuropati sing disebabake amarga diabetes, ngobati luka, nambah kondisi kulit, lsp.

Wêdakakêna asam alpha-lipoic duwé paruh suwene 30 menit nganti sakjam. Iki rada larut ing kloroform, dimetil suloksida (DMSO), lan metanol. Bisa dipikolehi saka bayem, ragi, brokoli, kentang, daging kaya ati lan ginjel.

Dosis maksimal sing bisa ditindakake wong diwasa sedina yaiku 2400mg.

 

Kepiye Asam Alpha-lipoic Bisa Digunakake?

Asam alfa-lipoat nduweni sifat antioksidan. Iki tegese bisa nglawan radikal bebas ing awak kanthi aktif lan nyuda kedadeyan kayata penuaan sel lan mbantu njaga sel sing sehat.

Iki diprodhuksi ing mitokondria lan dadi koofactor penting kanggo ngrusak enzim lan nutrisi. Uga chelates ion logam lan nyuda bentuk teroksidasi antioksidan liyane kayata vitamin C, Vitamin E, lan glutathione. Iki uga bisa ngasilake maneh. Asam alfa-lipoic perlu kanggo ngontrol spesies oksigen reaktif.

Asam alfa-lipoat uga nyengkuyung sistem pertahanan antioksidan. Iki ditindakake kanthi ekspresi gen antioksidan sing ditengahi Nrf-2. Iki uga modulasi gen sing butuh peroksisom proliferator kanggo ngaktifake.

Asam alfa-lipoat uga nyegah kappa faktor nuklir B. Aktifake protein kinase aktif (AMPK) sing diaktifake AMP ing otot balung lan nyebabake macem-macem tumindak metabolisme.

Ana rong wujud asam alpha-lipoic. Iki minangka asam lipoat teroksidasi (LA) lan asam dihidrotolik (DHLA) sing dikurangi. DHLA diproduksi ing mitokondria sing ngemot sel ing awak. Iki bisa ditindakake kanthi hidrogen dinukleotida adenin hidrogenotida (NADH) lan lipoamide dehydrogenase. Rong zat kasebut mbantu reaksi konversi iki.

Ing sel sing ora duwe mitokondria, asam alpha-lipoic bisa dikurangi dadi DHLA liwat nikotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADPH). Tumindak iki dibantu dening glutathione lan reduktases thioredoxin.

Asam alfa-lipoat nduweni sifat unik sing ndadekake beda karo glutathione. Sanajan mung bentuk glutathione sing suda minangka antioksidan, bentuk asam alpha-lipoic sing suda uga ora suda minangka antioksidan kuat.

Asam alfa-lipoat uga melu ndandani protein teroksidasi lan bisa mbantu ngatur regulasi transkripsi gen.

Asam alfa-lipoat uga nduweni sipat anti-inflamasi. Mungkasi kappa B kinase, enzim sing ngaktifake NF-kB, faktor sing modulasi sitokin inflamasi [1].

 

Sejarah Asam Alpha-lipoic

Asam alfa-lipoat ditemokake ing taun 1937 dening Snell. Nalika semana, para ilmuwan lagi sinau jinis bakteri sing nggunakake jus kentang kanggo reproduksi. 1n 1951, iki diisolasi dening Reed. Panggunaan klinis pisanan diwiwiti ing Jerman ing taun 1959 kanggo ngobati keracunan amarga jamur cap kematian.

Informasi babagan panggunaan asam alpha-lipoic lan efektifitas isih durung lengkap. Panganggone perawatan medis durung bisa diverifikasi dening FDA. Nanging pirang-pirang taun, dheweke entuk popularitas minangka suplemen.

 

Apa Efek Samping Asid Alpha-lipoic?

Kaya umume obat-obatan liyane, asam alpha-lipoic uga duwe efek samping.

Sawetara efek samping asam alpha-lipoic sing paling umum yaiku:

  • Sakit Kepala
  • heartburn
  • Mual
  • Nggawe
  • Hypersensitivity
  • Cepet-rambut
  • Kurang gula getih
  • Rash kulit
  • Intoxication

Efek bubuk asam alpha-lipoat tumrap ibu sing nyusoni lan nyusoni durung dingerteni. Dadi dianjurake supaya ora nggunakake iki nalika meteng utawa nyusoni.

 

Apa Wuku Asam Alpha-lipoic?

Ana sawetara mupangat asam alpha-lipoic. Yaiku:

 

Pengaruh penyakit Alzheimer

Wêdakakêna asam alpha-lipoic duweni potensi kanggo wektu tundha wiwitan utawa nyuda perkembangan penyakit neurodegeneratif. Panaliten ditindakake babagan sangang pasien penyakit Alzheimer. 600mg asam Alpha-lipoat diwenehake saben dina suwene 12 wulan [2]. Bisa stabil kognisi ing pasien kasebut. Properti antioksidan bisa uga nyuda kondhisi lan bisa uga dadi agen neuroprotektif.

 

Pengaruh Diabetes

Asam alfa-lipoat bisa mbantu nyuda tingkat gula getih ing pasien diabetes. Amarga sifat antioksidan bisa nyingkirake radikal bebas ing awak, bisa mbantu ngrusak sel sing disebabake amarga diabetes. Iki uga bisa nambah resistensi insulin ing pasien diabetes. Iki bisa nyegah matine sel beta lan bisa uga nambah panyerapan glukosa lan nyuda komplikasi diabetes, utamane neuropati diabetes [3].

 

Pengaruh Stroke

Asam alfa-lipoat nduweni katrampilan neuroprotective. Tumindak antioksidan uga bisa mbantu panyebaran neuron ing otak sing ngalami stroke. Panaliten sing ditindakake ing tikus kanthi stroke iskemik sing diwenehi asam alpha-lipoic nuduhake peningkatan kondisine [4]. Mula, bisa uga nambah kahanan pasien stroke.

 

Pengaruh ing Penuaan

Wêdakakêna asam alpha-lipoic bisa uga bisa mbantu nyuda tuwa kulit. Asam alfa-lipoat bisa nyedhiyakake siji elektron kanggo bahan aktif sing nyebabake kulit lan nyebabake tuwa lan ngoksidasi awake dhewe. Kanthi cara iki bisa mandheg tuwa lan uga bisa ngisi komponen komponen antioksidan sing kurang [5]. Iki uga bisa ngatasi kerusakan sing disebabake dening macem-macem bahan.

 

Pengaruh Keracunan lan Autisme Merkur

Asam alfa-lipoat bisa ngliwati alangan otak getih. Malah bisa uga digunakake kanggo detoksifikasi merkuri sing dipasang ing sel otak yen keracunan merkuri [6]. Iki bisa ngetrapake merkuri sing kaiket menyang aliran getih saka agen chelator liyane kayata asam dimercaptosuccinic (DMSA) utawa methylsulfonylmethane (MSM) bisa ngirim merkuri kanthi aman menyang ginjel lan banjur metu ing urin. Amarga DMSA utawa MSM ora bisa nyebrangi alangan otak getih, nggunakake asam alpha-lipoic karo DMSA bisa mbantu aman ngilangi merkuri. Iki uga bisa mbantu ngobati autisme amarga bocah autis duwe merkuri ing otak sing luwih dhuwur tinimbang sing normal. Nanging, panelitian babagan iki diwatesi.

 

Pengaruh kanggo Anemia

Panaliten ditindakake marang pasien sing duwe penyakit ginjel tahap pungkasan kanthi anemia ing endi asam alpha-lipoic diwenehake marang pasien [7]. Iki nuduhake supaya bisa dadi erythropoietin kanggo nambah level hemoglobin tanpa efek sing mbebayani. Mula, bisa mbantu ngobati anemia amarga gagal ginjel tahap pungkasan. Sampeyan bisa uga duwe bathi ekonomi.

 

Pengaruh minangka Antioksidan

Amarga bubuk asam alpha-lipoic minangka antioksidan, mula akeh mupangate lan bisa nulungi macem-macem kahanan ing awak.

 

Pengaruh Neurotoksisitas Amarga Alkoholisme

Alkohol bisa nyebabake kelainan neurologis amarga stres oksidatif. Asam alfa-lipoat bisa mbantu ngrawat neurotoksisitas amarga alkohol. Bisa nyegah oksidasi protein sing ana ing asupan etanol [8].

 

Pengaruh Ngurangi Bobot

Asam alfa-lipoat uga bisa dadi suplemen sing becik kanggo mbantu ngilangi bobot awak sing lemu lan lemu [9]. Nduwe efek samping sing luwih sithik dibandhingake karo obat penurunan bobot awak liyane lan duwe antioksidan sing bisa mbantu njaga kesehatan wong kasebut.

 

Contraindications

Ora ana akeh panelitian babagan kontraindikasi asam alpha-lipoic. Nanging, sawetara pasien sing duwe sawetara kondisi kudu waspada sadurunge nggunakake obat iki lan konsultasi karo dokter sadurunge digunakake.

Sawetara kahanan kasebut yaiku:

  • Penyakit ati
  • Konsumsi alkohol sing berlebihan
  • Penyakit toroida
  • Kekirangan tiamin

 

Interaksi Obat Kanthi Asam Alpha-lipoic

Ora ana akeh informasi babagan interaksi asam alpha-lipoic karo obat liyane. Nanging sawetara obat paling apik kanggo nyingkiri suplemen iki.

Sawetara obat kasebut yaiku:

Obat Hipoglikemik - Alpha-lipoic entuk kemampuan nyuda gula getih. Ing sawetara kasus, bisa nyebabake sindrom autoimun insulin, sing nyebabake hipoglikemia. Dadi nggunakake obat hipoglikemik bisa nyebabake hypoglycemia cepet sing bisa mbebayani.

Pangobatan tiroid - Asam alfa-lipoat bisa nyuda tingkat hormon tiroid. Dadi, ngawasi sing tepat dibutuhake nalika digunakake karo levothyroxine.

 

Endi Sampeyan Bisa Tuku Asam Alpha-lipoic ing taun 2021?

Sampeyan bisa tuku bubuk asam alpha-lipoic langsung saka perusahaan produsen asam alpha-lipoic. Kasedhiya bubuk kuning lan kuning sing padhet. Wis dikemas ing paket 1 kg saben paket lan 25kg saben drum. Nanging, iki bisa diganti miturut kabutuhan pembeli.

Sampeyan kudu disimpen ing suhu 0 nganti 4 ° C kanggo jangka cendhak lan -20 ° C kanggo jangka dawa. Perlu papan sing adhem, peteng, lan garing kanggo disimpen supaya ora reaksi karo bahan kimia liyane ing lingkungan. Produk iki digawe saka bahan paling apik ing protokol sing tepat.

 

Referensi Dikutip

  1. Li, G., Fu, J., Zhao, Y., Ji, K., Luan, T., & Zang, B. (2015). Asam alfa-lipoat ngasilake efek anti-inflamasi ing sel mesangial tikus lipopolysaccharide liwat hambatan jalur sinyal faktor kappa B (NF-κB). Inflammation, 38(2), 510-519.
  2. Hager, K., Kenklies, M., McAfoose, J., Engel, J., & Münch, G. (2007). Asam α-lipoic minangka pilihan perawatan anyar kanggo penyakit Alzheimer — Analisis tindak lanjut 48 wulan. Ing Kelainan Neuropsychiatric Pendekatan Integrasi(kaca 189-193). Springer, Wina.
  3. Laher, I. (2011). Diabetes lan asam alpha-lipoic. Frontier ing farmakologi, 2, 69.
  4. Choi, KH, Park, MS, Kim, HS, Kim, KT, Kim, HS, Kim, JT,… & Cho, KH (2015). Pangobatan asam alfa-lipoat minangka neurorestoratif lan ningkatake fungsi fungsional sawise stroke ing tikus. Otak molekul, 8(1), 1-16.
  5. Kim, K., Kim, J., Kim, H., & Sung, GY (2021). Pengaruh Asam α-Lipoic tumrap Pangembangan Setara Kulit Manungsa Nggunakake Model Kulit-on-a-Chip Pumpless. International Journal of Molecular Sciences, 22(4), 2160.
  6. Bjørklund, G., Aaseth, J., Crisponi, G., Rahman, MM, & Chirumbolo, S. (2019). Wawasan babagan asam alpha-lipoic lan dihydrolipoic minangka pemulung stres oksidatif sing apik lan chelator ing toksikologi merkuri. Jurnal biokimia anorganik, 195, 111-119.
  7. El-Nakib, GA, Mostafa, TM, Abbas, TM, El-Shishtawy, MM, Mabrouk, MM, & Sobh, MA (2013). Peran asam alpha-lipoic ing manajemen anemia ing pasien gagal ginjel kronis sing ngalami hemodialisis. Jurnal nefrologi internasional lan penyakit renovaskular, 6, 161.
  8. Pirlich, M., Kiok, K., Sandig, G., Lochs, H., & Grune, T. (2002). Asam alfa-lipoat nyegah oksidasi protein sing diinduksi etanol ing sel HT22 hippocampal tikus. Neuroscience Letters, 328(2), 93-96.
  9. Kucukgoncu, S., Zhou, E., Lucas, KB, & Tek, C. (2017). Asam alfa-lipoic (ALA) minangka suplemen kanggo nyuda bobot awak: asil saka analisis meta-uji coba kontrol acak. Keluwesan Ulasan, 18(5), 594-601.

 

Artikel Trending