blog

Ekstra Ekstra Ragi Abang: Keuntungan, Dosis, lan Efek sisih

Apa Ekstrak Ragi Abang

Ekstrak ragi abang (RYRE) digawe nalika jinis cetakan spesifik sing diarani beras fermentus fermentus Monascus. Padi kasebut dadi abang tuwa lan ngasilake senyawa kimia sing dikenal minangka monacolin K sing nduweni nilai obat. RYRE wis dadi bagian saka TCM (obat tradisional Cina) luwih saka 10 abad. Saiki, dipasarake minangka suplemen lan minangka panganan kesehatan ing ndonya.

Kepiye Karya Extract Roti Abang

HMG-CoA reductase enzim yaiku enzim sing ngowahi molekul sing dikenal minangka HMG-CoA dadi mevalonate. Senyawa Mevalonate minangka blok bangunan penting kanggo 1000an molekul liyane, kayata kolesterol. Monacolin K tumindak kanthi cara sing padha karo lovastatin ing njiret karo HMG-CoA reductase ngalangi produksi kolesterol.

Mevalonate bisa uga diowahi dadi molekul penting kayata koenzim Q10 sing tumindak kaya antioksidan.

RYRE ngemot senyawa liyane saliyane monacolin K. Uga duwe mekanisme lengkap sing kompleks dibandhingake karo lovastatin. Miturut ilmuwan, konstituen liyane saka ragi abang bisa uga nambah risiko efek samping sing disebabake dening monacolin K. kayata kelemahan otot.

Ekstrak Roti Abang

Apa Nasi Gandum Abang Mangan Obat utawa Tambahan?

Ekstrak ragi abang bisa diklasifikasikake minangka obat lan suplemen. Iki amarga salah sawijining bahan sing paling penting ing ekstrak ragi abang yaiku monacolin K. Sampeyan uga diarani minangka lovastatin sing dadi komponen aktif ing obat resep sing diarani Mevacor. Dadi, RYRE ing tangan siji minangka suplemen sing mbantu mudhun kolesterol nalika liyane, pabrikan obat Mevacor nyatakake yen hak duwe paten dadi bahan lovastatin.

Bahan lovastatin ing ekstrak beras ragi abang uga diklasifikasikake minangka obat resep saka FDA. Mangkono RYRE bingung diklumpukake minangka obat lan suplemen.

Mupangat Ekstra Ragi Abang

Rembug ing ngisor iki minangka sawetara Keuntungan ekstrak gandum abang:Ekstrak Roti Abang

Ekstrak gandum abang luwih murah Kolesterol

Kolesterol ala tingkat dhuwur minangka masalah kesehatan sing abot sing ana gegayutan karo obesitas, resistensi diabetes diabetes, stroke, tekanan darah tinggi, lan serangan jantung. Salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngontrol tingkat kolesterol ala lan nglindhungi awak saka tantangan kesehatan iki yaiku njupuk diet sing sehat lan gaya urip sing aktif. Nanging, sawetara wong bisa uga luwih gampang ngalami kolesterol ala sing dhuwur, sanajan ora nindakake langkah-langkah kasebut.

Efek gandum ekstrak gandum abang bisa ngatasi asil saka kemampuane kanggo nambah HDL (kolesterol apik) ing getih lan nyuda trigliserida lan kolesterol LDL (kolesterol ala) Suplemen ekstrak ragi abang uga nyegah bobote bobot lan enzim ati leptin lan ati normal.

Ing pirang-pirang riset sing nyakup meh 8,000 peserta, wong sing njupuk suplemen ekstrak ragi Abang ngudhunake LDL (kolesterol ala) lan kolesterol total. Dheweke uga ora nemoni karusakan ginjel utawa ati.

Nasi abang Ragi Abang Nyuda Radhang Keradangan

Peradangan minangka respon umum saka kekebalan kita sing dirancang kanggo nglindhungi badan kita saka bahan asing lan infeksi akut.

Peradangan jangka panjang umume dipercaya nyebabake kahanan kronis kayata penyakit jantung, diabetes, lan kanker. Panliten nuduhake manawa njupuk tambahan ragi abang (RYRE) bisa uga mbantu sampeyan nyuda peradangan lan ningkatake kesehatan sing luwih suwe.

Contone, panliten sing nglibatake 50 wong sing nandhang sindrom metabolik mbuktekake manawa njupuk suplemen ragi abang lan ekstrak zaitun mudhun tingkat stres oksidatif sing dadi panyebab utama radang kronis nganti 20 persen.

Kajaba iku, siji riset kewan nyadari yen tikus karusakan ginjel sing diwenehi bubuk ekstrak ragi abang sing ngudhunake level protein spesifik sing ana gandhengane.

Ekstrak Ragi Abang Nduwe Properti Antikancer

Sawetara bukti saka kajian kewan lan selular mbuktekake manawa ekstrak ragi abang bisa mbantu nurunake panyebaran lan sel kanker. Siji panaliten menehi saran manawa menehi clurut karo kanker prostat bubuk ekstrak ragi abang nyuda volume tumerapan dibandhingake karo klompok kontrol. …

Panliten tabung uji uga mbuktekake manawa nglamar bubuk ekstrak ragi abang kanggo sel kanker prostat nurunake wutah sel kanker luwih gedhe tinimbang lovastatin.

Ekstrak Roti Abang

Ekstrak ragi abang Ningkatake Kesehatan Balung

Ing siji panaliten sing nglibatake tikus, bubuk ekstrak ragi abang ngudhunake balung ing tikus kanthi osteoporosis. Nasi diwenehi ragi abang duwe sel balung sing luwih sehat lan kepadatan mineral balung sing luwih dhuwur tinimbang plasebo.

Ekstrak ragi abang nambah ekspresi gen BMP2, sing penting kanggo ngobati balung sing rusak.

Dosis Ekstrak Ragi Abang Abang

Elinga jumlah bahan sing paling penting sing dikenal minangka monacolin bisa beda karo suplemen ekstrak gandum abang. Iki amarga ana sawetara galur ragi beda lan macem-macem fermentasi sing ditrapake. Panliten babagan suplemen merek ragi abang sing beda-beda ngandharake manawa konten monacolin dumadi saka nol nganti 0.58 persen.

Sanajan macem-macem panliten wis menehi dosis dosis ekstra ragi abang, sampeyan ora bisa ngerti apa merek sing digunakake bakal duwe konten monacolin sing cukup. Mula, penting kanggo mriksa konten monacolin tambahan sadurunge mutusake apa dosis ragi abang nganggo.

Ing TCM (Kedokteran Cina tradisional), dosis beras ragi abang sing disaranake bisa dadi dhuwur. Nanging, sawetara panaliten wis nggunakake ekstrak gandum abang 600 mg dosis kaping papat dina. Panaliten liyane uga menehi saran njupuk ekstrak gandum abang 1200 mg kaping pindho saben dina.

Efek Sisih Ragi Abang Ekstra Sisih

Pirembagan ing ngisor iki minangka efek sisih ragi beras abang;

Ing pirang-pirang wong, beras ragi Abang umume aman nalika diwadhahi cangkeme nganti 4 taun lan 6 wulan. Iki sesuai karo Institusi Kesehatan Nasional (NIH).

Lovastatin ditemokake ing macem-macem produk saka ragi abang. Ekstrak ekstra sing gedhe banget nyebabake macem-macem efek ragi beras abang kayata kerusakan otot sing nemen lan ngrusak ati lan ginjel. Lovastatin sing bebas saka ragi abang bisa uga nuduhake efek samping.

Citrinin uga bisa dibuwang dening ragi abang yen diisi kanthi ora bener. Citrinin minangka bahan sing beracun lan bisa nyebabake kerusakan ing ginjel. Komplikasi ragi abang liyane bisa uga kalebu heartburn, sakit sirah lan weteng.

Interaksi Obat Ragi Abang Ekstra

Obat sing nyuda kolesterol

Kajaba resep dhokter, sampeyan ora kudu nggunakake beras ragi abang kanthi obat-obatan sing nyuda kolesterol. Pagi ragi abang bisa nguatake efek obat kasebut. Iki nggawe risiko ngrusak ati dadi luwih dhuwur. Yen sampeyan lagi ing statin utawa obat liya kanggo nyuda kolesterol, konsultasi karo dokter sadurunge njupuk beras ragi abang.

Koenzim Q10 (CoQ10)

Tingkat CoQ10 bisa diturunake kanthi statin. CoQ10 iku penting banget kanggo kesehatan otot lan jantung. Iki uga mbantu produksi energi. Kurang cukup CoQ10 bisa nyebabake kelelahan, nyeri otot, karusakan lan nyeri. Kajaba iku, beras ragi Abang nyuda jumlah CoQ10 ing awak. Yen ngono, sampeyan pengin njupuk CoQ10 lan isih nggunakake bahan beras ragi abang, takon karo dhokter.

Ekstrak Roti Abang

Ekstra Ekstra Ragi Abang

Suplemen sing ngemot beras ragi abang wis didol ing AS. Dheweke nyuda kolesterol lan lipid liyane ing saluran getih manungsa. Taun-taun pungkasan informasi sing kasedhiya yaiku 2008 lan 2009. Suplemen makanan beras ragi abang meh payu udakara $ 20 yuta saben taun. Minangka Survei Wawancara Kesehatan Nasional ing taun 2007, 1.8 yuta responden kabeh warga Amerika nggunakake suplemen kesehatan kolesterol.

Nanging sampeyan kudu ati-ati nalika tuku suplemen iki amarga sawetara produk utamane saka penjual sing ora sah ora aman. Sawetara tambahan kasebut bisa uga ngemot rereged sing bisa mbebayani.

Ekstrak ragi abang ing ngendi bisa tuku

Yen sampeyan pengin tuku suplemen ragi abang sing paling apik, terus-terusan nindakake online lan golek perusahaan sing wis pengalaman pirang-pirang taun kanggo ngasilake suplemen herbal. Goleki a perusahaan sing wis akeh nandur modal kanggo tuku peralatan pabrik sing canggih.

Cathetan:

  1. Zhao SP, Lu ZL, et al. Xuezhikang, ekstrak saka cholestin, nyuda kedadeyan kardiovaskular ing pasien diabetes jinis 2 kanthi penyakit jantung koroner: analisis subkumpulan pasien diabetes diabetes jinis 2 saka kajian pencegahan sekunder koroner China (CCSPS). J Cardiovasc Pharmacol. 2007 Feb; 49 (2): 81-84.
  2. Peng D, Fong A, Pelt AV (2017). "Panaliten Asli: Efek Tambahan Suplemen Ragi Abang ing Tingkat Kolesterol ing wong diwasa". Am J Perawat. 117 (8): 46-54. .
  3. Wang J, Lu Z, Chi J, Wang W, Su M, Kou W, et al. Uji klinis multicenter efek efek suda lipid serum saka persiapan beras Monascus (ragi abang) saka obat tradisional Cina. Curr Ther Res. 1997; 58 (12): 964-978.

Paragraf

2020-05-20 tambahan
ra ono isine
Babagan ibeimon