Apa bubuk S-Adenosyl-L-metionine (SAM)?

Wêdakakêna S-adenosyl-L-methionine (umume diarani "SAM-e" "SAM") minangka komponèn kimia alami sing ana ing kabeh sel awak sing penting ing luwih saka 200 jalur metabolisme. Iki nomer CAS 29908-03-0.

S-adenosyl-L-methionine (SAM) melu pembentukan, aktivasi, lan pemecahan bahan kimia liyane ing awak, kalebu hormon, protein, lan obat-obatan tartamtu. Awak nggunakake kanggo nggawe bahan kimia tartamtu sing duwe peran ing pain, depresi, penyakit ati, lan kondisi liyane.

Wong sing paling umum njupuk SAMe kanggo depresi lan osteoarthritis. Iki uga digunakake kanggo kuatir, penyakit ati, fibromyalgia, skizofrenia, lan akeh kondisi liyane, nanging ora ana bukti ilmiah sing apik kanggo ndhukung panggunaan kasebut.

SAME wis kasedhiya minangka suplemen diet ing AS wiwit taun 1999, nanging wis digunakake minangka obat resep ing Italia, Spanyol, lan Jerman nganti pirang-pirang dekade. Kasedhiya tanpa resep ing Amerika Serikat lan sawetara negara liyane.

 

 

Apa S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Powder?

Bubuk S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate yaiku wangun Tosilat Disulfat saka S-Adenosyl-L-methionine (SAM), nomer CAS yaiku 97540-22-2, uga dikenal minangka Ademetionine disulfate tosylate, S-Adenosyl methionine disulfate tosilat, AdoMet disulfate tosilat.

Iki minangka bubuk higroskopis putih nganti putih, larut kanthi bebas ing banyu, praktis ora larut ing heksana lan aseton. S-Adenosyl-L-methionine disulfate tosylate (Ademetionine disulfate tosylate) minangka donor metil biologis utama sing disintesis ing kabeh sel mamalia nanging paling akeh ing ati. Wêdakakêna Ademetionine disulfate tosylate populer digunakake ing suplemen diet minangka bahan utama.

 

 

Kepiye cara kerja S-Adenosyl-L-methionine (SAM) lan S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate?

Kepiye cara kerja S-Adenosyl-L-methionine (SAM) lan Ademetionine disulfate tosylate ing awak? Apa mekanisme tumindak? S-Adenosyl-L-methionine (SAM) minangka senyawa alami sing ditemokake ing meh kabeh jaringan lan cairan ing awak. Iku melu akeh proses penting. SAME nduweni peran ing sistem kekebalan, njaga membran sel, lan mbantu ngasilake lan ngrusak bahan kimia otak, kayata serotonin, melatonin, lan dopamin. Kerjane karo vitamin B12 lan folat (vitamin B9). Kekurangan vitamin B12 utawa folat bisa nyuda tingkat SAMe ing awak.

Sawetara panaliten nuduhake yen SAMe mbantu nyuda rasa nyeri osteoarthritis. Panaliten liyane nuduhake yen SAMe bisa mbantu nambani depresi. Peneliti uga nliti panggunaan SAMe ing perawatan fibromyalgia lan penyakit ati kanthi asil campuran. Kathah panaliten awal ingkang dipunginakaken SAME ingkang dipunbetahaken sacara intravena utawi minangka injeksi. Mung bubar peneliti wis bisa ndeleng efek saka SAMe dijupuk dening tutuk.

Awak nggunakake Ademetionine disulfate tosylate kanggo nggawe bahan kimia tartamtu ing awak sing nduweni peran ing nyeri, depresi, penyakit ati, lan kondisi liyane. Wong sing ora nggawe cukup Ademetionine disulfate tosylate kanthi alami bisa dibantu kanthi njupuk Ademetionine disulfate tosylate minangka tambahan.

 

 

Apa Manfaat S-Adenosyl-L-methionine (SAM) lan S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate powder?

S-adenosyl-L-methionine (SAM) minangka senyawa sing ditemokake sacara alami ing awak. SAME mbantu ngasilake lan ngatur hormon lan njaga membran sel. SAM populer ing donya minangka suplemen dietary. Apa keuntungan nggunakake S-Adenosyl-L-methionine (SAM)?

-Antidepresan

Pasinaon klinis sing ditindakake wiwit taun 1973 nuduhake yen S-adenosyl-L-methionine (SAM) duweni efek antidepresan. Sajrone 2 dekade sabanjure, khasiat S-adenosyl-L-methionine (SAM) kanggo nambani gangguan depresi dikonfirmasi ing> 40 uji klinis. Sawetara artikel review sing ngringkes studi kasebut diterbitake ing taun 1988, 1989, 1994, lan 2000.

- Bantuan karo Osteoarthritis

Akeh panaliten sing mbandhingake panggunaan S-adenosyl-L-methionine (SAM) karo obat anti-inflamasi nonsteroid nuduhake yen saben menehi relief nyeri lan perbaikan fungsi sendi sing padha, nanging S-adenosyl-L-methionine (SAM) ngasilake efek samping sing luwih sithik. . Sawetara pasinaon sing luwih cilik durung nuduhake asil sing padha.

- Fibromyalgia

S-adenosyl-L-methionine (SAM) bisa efektif kanggo nyuda gejala fibromyalgia, kalebu nyeri, lemes, kaku esuk, lan swasana ati sing depresi. Nanging umume panaliten nggunakake bentuk suntik S-adenosyl-L-methionine (SAM). Antarane panaliten sing nliti dosis S-adenosyl-L-methionine (SAM) kanthi tutuk, sawetara nemokake efektif kanggo nyuda gejala kasebut, dene liyane ora entuk manfaat.

-Penyakit ati

Wong sing lara ati asring ora bisa nyintesis S-adenosyl-L-methionine (SAM) ing awak. Panaliten awal nuduhake yen njupuk S-adenosyl-L-methionine (SAM) bisa mbantu nambani penyakit ati kronis sing disebabake dening obat-obatan utawa alkoholisme.

- Demensia

Bukti awal nuduhake yen S-adenosyl-L-methionine (SAM) bisa ningkatake gejala kognitif, kayata kemampuan kanggo ngelingi informasi lan ngelingi tembung. Peneliti curiga S-adenosyl-L-methionine (SAM) tumindak ing wilayah otak sing ngatur ekspresi gen protein amiloid, salah sawijining ciri khas penyakit Alzheimer.

 

 

Suwene Apa S-Adenosyl-L-Methionine (SAM) Bisa?

Umume antidepresan sing saiki kasedhiya duwe wiwitan tumindak sing telat, saéngga perbaikan swasana ati sing konsisten bisa katon mung sawise patang nganti enem minggu panggunaan saben dina. Ing kontras, S-Adenosyl-L-methionine (SAM) nduweni tumindak sing relatif cepet, biasane sajrone seminggu sawise miwiti perawatan.

 

 

Apa Efek Samping Ngonsumsi Bubuk S-Adenosyl-L-methionine (SAM).

S-adenosyl-L-methionine (SAM) katon aman lan bisa uga efektif kanggo nambani depresi lan osteoarthritis. Nanging, S-adenosyl-L-methionine (SAM) bisa berinteraksi karo antidepresan. Aja nggunakake S-adenosyl-L-methionine (SAM) lan antidepresan resep bebarengan.

Efek samping umum saka njupuk S-adenosyl-L-methionine (SAM) bisa:
- sirah, pusing;
- kroso kuatir utawa gemeter;
- mutahke, weteng upset;
- diare, constipation;
- tambah kringet; utawa.
- masalah turu (insomnia).

 

 

Apa aku bisa njaluk S-Adenosyl-L-methionine (SAM) Saka Sumber Pangan?

No.
S-Adenosyl-L-methionine (SAM) ora ditemokake ing panganan. Iki diprodhuksi dening awak saka asam amino methionine lan ATP sing dadi sumber energi utama kanggo sel ing awak.

 

 

Pira Dosis S-Adenosyl-L-methionine (SAM) sing Bisa Dituku?

Nalika nimbang panggunaan suplemen S-Adenosyl-L-methionine, goleki saran saka dhokter sampeyan. Sampeyan uga bisa nimbang konsultasi karo praktisi sing wis dilatih babagan panggunaan suplemen herbal / kesehatan.

Yen sampeyan milih nggunakake S-Adenosyl-L-methionine, gunakake kaya sing diarahake ing paket kasebut utawa kaya sing diarahake dening dokter, apoteker, utawa panyedhiya kesehatan liyane. Aja nggunakake produk iki luwih saka sing disaranake ing label.

Hubungi dhokter yen kondisi sing diobati karo S-Adenosyl-L-methionine ora saya apik, utawa yen saya tambah elek nalika nggunakake produk iki.

SAME paling asring digunakake dening wong diwasa kanthi dosis 400-1600 mg saben dina nganti 12 minggu. Ngomong karo panyedhiya kesehatan kanggo mangerteni dosis apa sing paling apik kanggo kondisi tartamtu.

 

 

Apa sing kedadeyan yen aku ora kejawab dosis S-Adenosyl-L-methionine

Skip dosis ora kejawab yen wis meh wektu kanggo dosis dijadwal sabanjuré. Aja nggunakake SAME ekstra kanggo nggawe dosis sing ora kejawab.

 

 

Apa Apa Yen Aku Overdosis?

Nggoleki perhatian medis darurat yen overdosis.

 

 

Apa Reaksi Obat S-Adenosyl-L-methionine?

Yen sampeyan lagi diobati karo obat-obatan ing ngisor iki, sampeyan ora kudu nggunakake S-Adenosyl-L-methionine tanpa ngomong dhisik karo panyedhiya kesehatan.

Njupuk S-Adenosyl-L-methionine ing wektu sing padha karo obat kasebut bisa nambah risiko sindrom serotonin (kondisi sing bisa mbebayani amarga akeh serotonin ing awak):

Dextromethorphan (Robitussin DM, sirup batuk liyane)
Meperidine (Demerol)
Pentazocine (Talwin)
Tramadol (Ultram)

Obat antidepresan

S-Adenosyl-L-methionine bisa sesambungan karo obat antidepresan, nambah potensial kanggo efek samping kalebu sirah, detak jantung ora duwe aturan baku utawa dipercepat, kuatir, lan gelisah, uga kondisi fatal potensial disebut Serotonin Syndrome, kasebut ing ndhuwur. Sawetara ahli nganggep manawa njupuk SAMe nambah tingkat serotonin ing otak, lan akeh antidepresan uga nindakake perkara sing padha. Keprigelan yaiku nggabungake loro kasebut bisa nambah serotonin nganti tingkat mbebayani. Dhiskusi menyang dhokter sadurunge nggunakake SAMe yen sampeyan lagi njupuk obat kanggo depresi utawa kuatir.


Levodopa (L-dopa)

S-Adenosyl-L-methionine bisa nyuda efektifitas obat iki kanggo penyakit Parkinson.


Obat kanggo diabetes

S-Adenosyl-L-methionine bisa nyuda tingkat gula getih lan bisa nguatake efek obat diabetes, sing nambah risiko hipoglikemia (gula darah rendah).

 

 

Tuku S-Adenosyl-L-methionine (SAM) lan S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Powder Ing Massal

S-Adenosyl-L-methionine (uga dikenal minangka SAMe,SAM) minangka wangun kimia buatan manungsa sing dumadi sacara alami ing awak. S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate minangka format Tosilat Disulfat saka S-Adenosyl-L-methionine.

S-Adenosyl-L-methionine wis digunakake ing obat alternatif minangka bantuan efektif kanggo nyuda gejala depresi, lan ngobati osteoarthritis. Panggunaan liyane sing ora dibuktekake kanthi riset kalebu ngobati penyakit ati, penyakit jantung, skizofrenia, kuatir, tendonitis, nyeri punggung kronis, ngelu migren, kejang, sindrom pramenstruasi, lan sindrom lemes kronis.

S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate asring didol minangka suplemen panganan ing pasar. Wisepowder minangka pabrikan bubuk S-Adenosyl-L-methionine (SAM) lan S-Adenosyl-L-methionine Disulfate Tosylate Powder, nduweni kemampuan kanggo ngasilake lan nyuplai bubuk S-Adenosyl-L-methionine berkualitas tinggi kanggo S-Adenosyl-L -methionine (SAM) nggunakake tambahan.

 

 

S-Adenosyl-L-metionine (SAM) bubuk lan S-Adenosyl-L-metionine Disulfate Tosilat bubuk Referensi

  1. Galizia, I; Oldani, L; Macritchie, K; Amari, E; Dougall, D; Jones, TN; Lam, RW; Massei, GJ; Yatham, LN; Young, AH (10 Oktober 2016). "S-Adenosyl methionine (SAMe) kanggo depresi ing wong diwasa". Database Cochrane saka Tinjauan Sistematis. 2016 (10): CD011286. doi: 10.1002/14651858.CD011286.pub2. PMC 6457972. PMID 27727432
  2. Anstee, QM; Day, CP (November 2012). "Terapi S-Adenosylmethionine (SAMe) ing penyakit ati: review bukti saiki lan sarana klinis". Jurnal Hepatologi. 57 (5): 1097–109. doi: 10.1016/j.jhep.2012.04.041. PMID 22659519.
  3. Födinger M, Hörl W, Sunder-Plassmann G (Jan–Feb 2000). "Biologi molekuler 5,10-methylenetetrahydrofolate reductase". J Nefrol. 13 (1): 20–33. PMID 10720211.
  4. McKie, Robin (10 April 2022). "Para ahli biologi ngelingake marang suplemen kesehatan 'SAMe' beracun". Sang Pengamat.

Artikel Trending