blog

Kratom

Kona Kratom Toko Kratom Kapsul Kratom Blog Kratom Kratom Bali Abang Kratom Melayu Ijo Kratom Thai Abang Naga Naga Kratom Tanduk Abang Kratom Abang Maeng Da Kratom Green Borneo Kratom Putih Tanduk Kratom

10 Top Mupangat Kesehatan Glutathione Kanggo Awak Sampeyan

Mupangat Glutathione organisme urip kanthi akeh cara kanthi tumindak antioksidan. Minangka senyawa asam amino sing ana ing saben sel manungsa. Saben organisme sing urip duwe glutathione ing awak. Iku antioksidan sing kuat sing saiki ana ing tingkat sing cukup bisa nglindhungi kita saka kahanan kesehatan sing mbebayani kaya penyakit Alzheimer, penyakit jantung, lan malah stroke.

Sanajan antioksidan iki diprodhuksi ing glutathione sel awak bisa disuntikake ing awak, ditrapake topikal, utawa minangka inhalant.

Apa Glutathione?

Glutathione minangka senyawa sing dibentuk kanthi kombinasi telung asam amino: cysteine, glutamic acid, lan glycine, minangka antioksidan sing kuat sing ngalangi lan nundha penuaan sel. Glutathione nyegah karusakan ing sel lan detoksifikasi bahan kimia sing mbebayani ing njero ati lan nduweni kemampuan kanggo ngiket awake dhewe kanggo obat sing nulungi awak kanthi gampang. Iki uga nindakake fungsi sing penting kanggo ngundhakake kakebalan awak lan ngatur wutah lan matine sel ing awak kita. Tataran glutathione wis dikatutake bisa dikurangi kanthi tuwa.

Keuntungan saka Glutathione

1. Nyuda stres oksidatif

Nalika produksi radikal bebas ing awak mundhak, lan awak ora bisa nglawan, mula stres oksidatif. Tekanan oksidatif sing dhuwur, ninggalake awak gampang ngalami kahanan medis kaya diabetes, arthritis rheumatoid, lan kanker. Glutathione mbantu ngatasi stres oksidatif sing mbiyantu awak nglindhungi penyakit kasebut.

Tingkat glutathione sing dhuwur ing awak uga dikenal kanggo nambah tingkat antioksidan. Tambah antioksidan iki kanthi glutathione nyuda stres oksidatif.

Glutathione-01

2. Bisa nambah kesehatan jantung

Glutathione, kanthi kemampuan kanggo nyegah oksidasi lemak ing awak manungsa, bisa mbantu nyuda gangguan serangan jantung lan penyakit jantung liyane. Penyakit jantung disebabake akumulasi plak arteri ing sisipan tembok arteri.

Lipoprotein kapadhetan rendah (LDL), utawa kolesterol ala, nyebabake plakat kanthi ngrusak lapisan internal arteri. Plugine iki bejat lan bisa ngalangi pembuluh getih, mungkasi aliran getih lan nyebabake serangan jantung utawa stroke.

Glutathione, bebarengan karo enzim sing diarani glutathione peroxidase, ngatasi superoxides, hidrogen peroksida, radikal bebas lan peroksida lipid sing nyebabake oksidasi lipid (oksidasi lemak). Iki nyegah kolesterol ala saka ngrusak pembuluh getih lan mulane pembentukan plak. Dadi glutathione mbantu mbedakake risiko serangan jantung lan penyakit jantung liyane.

3. Nglindhungi sel ati ing penyakit alkohol lan lemak

Yen ana kekurangan antioksidan lan glutathione, sel liyane ati bisa mati. Iki nyuda kemampuan ing ati kanggo nglawan ati lan penyakit alkohol sing duwe alkohol. Glutathione, yen ana ing tingkat sing cukup cenderung ningkatake tingkat protein, bilirubin, lan enzim ing getih. Iki mbantu individu pulih saka penyakit ati sing berlemak lan alkohol kanthi luwih cepet.

Dhuwur dosis glutathione diterbitake sacara intravena kanggo individu sing duwe penyakit ati lemak nuduhake yen glutathione minangka perawatan paling efektif kanggo penyakit kasebut. Sampeyan uga nuduhake nyuda substansial ing malondialdehyde, minangka tandha kerusakan sel ing ati.

Glutathione sing ditrapake kanthi lisan uga nuduhake yen antioksidan duwe pengaruh positif kanggo individu sing nandhang penyakit ati lemak ora alkohol.

4. Mbantu nglawan inflasi

Inflasi minangka salah sawijining panyebab utama penyakit utama kayata penyakit jantung, diabetes, lan kanker.

Cedera nyebabake pembuluh getih ing wilayah sing cilaka nyebar supaya getih luwih akeh mili menyang wilayah kasebut. Getih iki sarat karo sel kekebalan sing mbanjiri wilayah kasebut kanggo nyegah infeksi. Sawise wilayah sing lara nambani, pembengkakan uga sithik lan sel kekebalan sithik. Nanging ing awak sing ora sehat sing kena pengaruh stres, racun, diet sing ora sehat bakal cepet banget.

Glutathione mbantu kasus kayata iki kanthi ningkatake sel putih kekebalan. Dheweke ngontrol jumlah sel putih sing menyang wilayah sing cilaka gumantung saka keruwetan inflasi kasebut.

5. Mbenakake resistensi insulinGlutathione-02

Nalika tuwuh luwih tuwa tingkat glutathione ing awak dadi ngisor amarga awak ngasilake glutathione sing kurang lan kurang. Iki nyebabake kurang kobong lemak ing awak kita. Saengga awak nyimpen lemak luwih akeh. Iki uga nambah kerentanan karo insulin.

Diet sing nambah tingkat cysteine ​​lan glikol uga bakal nambah produksi glutathione ing awak kita. Kehadiran glutathione sing luwih dhuwur iki mbantu resistansi insulin sing luwih gedhe lan pembakaran lemak sing luwih dhuwur.

6. Pasien babagan pembuluh darah periferal ndeleng mobilitas luwih apik

Penyakit arteri periferal nyebabake wong-wong sing arteri dikepetake kanthi plakat. Penyakit iki biasane mengaruhi sikil saka individu. Mengkono nalika pembuluh getih sing diblokir ora bisa nyedhiakake jumlah getih sing dibutuhake ing otot nalika otot mbutuhake. Wong sing nandhang penyakit vaskular periferal bakal ngalami rasa nyeri lan lemes nalika mlaku.

Glutathione, sing diterbitake intravena kaping pindho dina, nuduhake peningkatan ing kahanan kasebut. Individu kasebut bisa mlaku kanthi jarak sing luwih dawa lan ora sambat babagan nyeri.

7. Glutathione kanggo kulit

Manfaat Glutathione uga ngluwihi kulit sehat lan ngobati. Kukul, kulit garing, eczema, kedutan, lan mata puffy bisa diobati kanthi dosis glutathione sing cocog.

Panganggone glutathione kanggo kulit nyegah tyrosinase, enzim sing ngasilake melanin. Panganggone glutathione sajrone wektu sing suwe bakal nyebabake kulit sing luwih entheng amarga produksi melanin sing kurang. Uga ditampilake kanggo nyuda psoriasis, nambah kelenturan kulit, lan nyuda kedutan.

8. Alleviates gejala penyakit Parkinson

Tremors minangka salah sawijining gejala sing nandhang lara Penyakit Parkinson biasane nandhang lara. Iki amarga penyakit kasebut nyebabake sistem saraf pusat. Administrasi glutathione sing intravena nuduhake asil dandan kanggo individu saka penyakit kasebut. Perawatan kasebut nyuda gangguan lan kaku ing pasien sing diamati. Dipercaya manawa glutathione bisa nggawe urip luwih gampang kanggo wong-wong sing nandhang penyakit Parkinson kanthi nyuda gejala sing dituduhake saka penyakit sing.

Glutathione-03

9. Mbantu bocah autistik kanthi nyuda karusakan oksidatif

Bocah-bocah sing duwe autisme dituduhake duwe karusakan oksidatif sing luwih dhuwur ing otak. Ing wektu sing padha, tingkat glutathione sithik. Iki nambah risiko bocah-bocah kanggo ngrusak neurologis maneh dening bahan kimia kaya merkuri.

Bocah-bocah sing diobati kanthi dosis glutathione lisan lan topikal nuduhake peningkatan tingkat sulfat plasma, cysteine, lan glutathione getih. Iki menehi pangarep-arep yen perawatan glutathione bisa nambah fungsi otak lan mulane, urip bocah sing duwe autisme.

10. Bisa mbantu nglawan penyakit otoimun

Penyakit otoimun kalebu penyakit celiac, arthritis, lan lupus. Penyakit-penyakit kasebut nyebabake inflammation nemen lan nyeri sing nambah stres oksidatif. Glutathione bisa ngontrol tanggapan imunologis awak kanthi menehi stimulasi utawa nyuda. Iki menehi dokter kanggo nyuda stres oksidatif ing individu sing ngalami gangguan otoimun.

Penyakit autoimun numpes mitokondria sel ing sel tartamtu. Glutathione mbantu nglindhungi mitokondria sel kanthi nglawan radikal gratis. Glutathione nyurung sel putih lan sel T sing nglawan infeksi. Sel sel sing didadekake glutathione nuduhake kemampuan sing luwih akeh kanggo nglawan infeksi bakteri lan virus.

Glutathione-04

Panganan Glutathione

Nalika awak dadi tuwa, tingkat glutathione mandheg. Kita kudu mangan panganan sing bakal mbantu awak mulihake tingkat glutathione. Ana akeh panganan sing kalebu glutathione kanthi alami utawa glutathione nambah nutrisi.

· whey

Kados panganan glutati, protein whey ngemot gamma-glutamylcysteine. Iki minangka gabungan glutathione lan cysteine ​​sing luwih gampang awak kita misahake loro asam amino. Dheweke dadi antioksidan sing apik.

· Panganan allium

Suplemen glutathione sing apik yaiku panganan saka tanduran sing kalebu genus Allium sugih walirang. Sulfur mbantu awak nggawe glutathione sing luwih alami. Bawang, bawang putih, kerang, bawang, bawang, lan bawang kalebu panganan genus allium.

· Sayuran kruciferous

Sayuran cruciferous ngemot glukosinolates sing bakal nambah tingkat glutathione ing awak sampeyan. Yaiku tanduran sing nggawa sayuran iki duwe aroma sing belerang.

Gobis, kembang engkol, brokoli, kale, bok choy, brussels sprout, arugula, radishes, watercress, and the collard greens are all sayur cruciferous.

· Panganan sing duwe asam alpha-lipoic

Daging sapi, daging organ, bayem, ragi tukang roti, lan tomat minangka suplemen glutathione sing apik amarga sugih ing asam alpha-lipoik. Asam iki urip maneh lan nambah tingkat glutathione ing awak sampeyan.

· Selenium panganan sing sugih

Minangka selenium mineral tilak mbantu awak nambah tingkat glutathione lan antioksidan liyane ing awak. Panganan sing ngemot selenium yaiku tiram, panganan laut, endhog, kacang kasar, asparagus, jamur, lan biji-bijian kabeh.

Suplemen Glutathione

Suplemen Glutathione teka ing macem-macem formulir. Dheweke bisa dijupuk kanthi lisan. Nanging glutathione sing dijupuk sacara oral ora efektif kanggo ndandani tingkat awak senyawa.

Cara njupuk tambahan glutathione yaiku njupuk glutathione liposomal ing weteng kosong. Bahan glutathione aktif ing tengah liposom. Nganggo suplemen kanthi lisan iki minangka cara sing luwih apik kanggo nambah tingkat glutathione awak.

Glutathione uga bisa dihirup nganggo nebulizer khusus. Nanging sampeyan butuh resep kanggo nggunakake.

Transdermals lan losyen kasedhiya sing bisa ditrapake kanthi topikal. Tingkat penyerapane yaiku variabel lan kadhangkala ora bisa dipercaya.

Administrasi intravena minangka cara paling langsung kanggo njupuk suplemen glutathione. Sampeyan uga cara paling invasif.

Efek samping Glutathione

Suplemen glutathione duwe efek sisih arang. Iki bisa kalebu kembung. weteng kram, gas. dhingklik ngeculke, lan reaksi alergen bisa uga. Luwih becik sampeyan konsultasi karo dokter sadurunge njupuk suplemen glutathione.

Dosis glutathione

Dosis glutathione sing dibutuhake kanggo wong bisa beda karo umur, bobot, lan fisiologi wong. Bisa uga gumantung marang kahanan kesehatan lan riwayat medis. Luwih becik sampeyan takon dhokter kanggo mriksa apa dosis tambahan sing sampeyan kudu njupuk.

kesimpulan

Glutathione minangka molekul penting ing awak kita. Iku antioksidan sing kuat lan mbantu awak bisa mriksa mriksa radikal gratis. Iki supaya kita sehat lan wadha penyakit kayata masalah jantung, kanker, lan serangan jantung.

Penting kanggo njaga tingkat glutathione sing paling luweh ing awak kita. Ana macem-macem cara supaya bisa ditindakake. Kita bisa mangan panganan sing kaya glutathione, njupuk glutathione lisan, ditrapake kanthi topikal, diwenehake kanthi intravena.

Goleki saran medis yen sampeyan mutusake kanggo njupuk suplemen glutathione kanggo ngowahi level ing awak sampeyan.

reference

  1. Rouhier N, Lemaire SD, Jacquot JP (2008). "Peranan glutathione ing organisme fotosintis: muncul kanggo glutaredoxins lan glutathionylation". Tinjauan Tahunan Biologi Tanduran. 59 (1): 143–66.
  2. Franco, R .; Schoneveld, OJ; Pappa, A .; Panayiotidis, MI (2007). "Peran pusat glutathione ing patofisiologi penyakit manungsa". Arsip Fisiologi lan Biokimia. 113 (4–5): 234-258.

mbesuk>

2020-06-06 tambahan
Babagan ibeimon