blog

Mupangat lan Aplikasi Kesehatan Ekstrak Bawang Putih

Apa Ekstrak Bawang Putih?

A ekstrak bawang putih minangka wujud bawang putih sing asale saka fermentasi lan tuwa bawang putih seger. Pengobatan bawang putih seger kanggo ngasilake bawang putih ing kahanan lembab kanthi suhu sing dhuwur saka 40 ° C nganti 60°C kanggo udakara sepuluh dina.

Kanthi kahanan kasebut, umur bawang putih luwih cepet lan dadi warna putih nganti ireng / ireng. Iki dibungkus karo macem-macem vitamin lan mineral sing penting kayata mangan, Vitamin C, Vitamin B6, Selenium, Vitamin B1, fosfor, tembaga lan kalsium.

Bawang putih sing disigar iki wis dadi booster rasa panganan sing populer nganti atusan taun ing Thailand, Korea Kidul, uga Jepang nanging negara liya kayata Taiwan, diadopsi ing jaman saiki, utamane ing restoran lan restoran sing dhuwur. Utamane digunakake kanggo nambah rasa kanggo panganan sing beda, kalebu campuran daging kanggo panganan cuci mulut, lan dianggep dadi booster rasa panganan sing luwih apik amarga sifat antioksidan.

Kejabi nambah rasa panganan, entuk manfaat ekstrak bawang putih liyane kalebu dhukungan bobot awak, dandan kesehatan kulit lan sistem kekebalan sing luwih kuat. Sampeyan bisa tuku bawang putih ireng sing disigar kanthi bentuk bubuk ekstrak bawang putih, bal ekstrak bawang putih utawa jus ekstrak bawang putih.

Mekanisme Ekstrak Bawang Putih Ireng

Ekstrak bawang putih duwe efek anti-inflamasi sing saya suda kanthi mudhun Ora lan produksi sitokin pro-radang ing sel RAW264.7 sing didorong LPS. Proliferasi sel hexane bawang putih lan ekspresi ICAM-1 lan VCAM-1 ing sel stromal endometrial TNF-α ing awak sampeyan.

Luwih nyegah, leukotrienes, sitokin pro-radang uga kegiatan saka COX-2 lan 5-lipooxygenase ing sel RAW264.7 sing didhukung LPS. Akibaté, salah sawijining peradangan dadi saya abot utawa dicegah kedadeyan.

Nalika ana kegiatan oksidatif, papak ireng ngemot fenol lan flavonoid, kalorone duwe peran penting ing aktivasi jalur Nrf2. Ing macem-macem senyawa sing diwenehake bawang putih nambah level ekspresi mRNA ing enzim antioksidan kaya HO-1, NQO1, lan GST. Senyawa, sing kalebu turunan tetrahydro-β-carboline, N-frutosyl glutamat, N-fructosyl arginine allixin lan selenium, entuk iki liwat aktifitas Nrf2.

Produksi Ekstrak Bawang Putih Ireng

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ekstrak bawang putih diolah saka bawang putih seger kanthi menehi fermentasi sing terakhir ing lingkungan sing ketat. Lingkungan kudu lembab banget (kanthi asor relatif 80 nganti 90%) lan 40 nganti XNUMX °C kanggo 60 °C. Sajrone proses kasebut, macem-macem senyawa mbentuk asil saka reaksi Maillard.

Karo wektu, cengkeh bawang putih sing putih dadi warna ireng. Dheweke uga berkembang rasa kenthel, sirup, rasa balsamic, tekstur chewy lan ambu sing unik.

Duration saka proses perawatan beda-beda gumantung saka siji produser menyang liyane nanging biasane ana ing antarane papat nganti patang puluh dina. Iki gumantung karo budaya lan pilihan produsen uga tujuan ekstrak bawang putih.

Nanging, miturut panemuan siji panelitian, 21 dina becik nalika perawatan bawang putih ditindakake kanthi asor 90% lan suhu 70 60 °C. Miturut panaliten, kahanan lan durasi perawatan ngoptimalake kemampuan antioksidan saka asil sing diasilake, saéngga entuk manfaat ekstrak bawang putih sing maksimal.

Mupangat Kesehatan Ekstrak Bawang Putih

Ana akeh Mupangat kesehatan ekstrak bawang putih, Kalebu:

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak-1

1. Ekstrak Bawang Putih Ireng Mbantu Kanthi bobot awak

Panemuan panelitian tikus nuduhake bawang putih bisa nyuda awak kanthi signifikan. ukuran lemak lan weteng lemak. Iki minangka indikasi bawang putih sing kuwat bobote mudun mupangat ing antarane manungsa.

Bukti didhukung dening paneliti anyar sing nuduhake yen gabungke bawang putih bisa nambah kemampuan pembakaran kalori awak. Iki bisa mbantu ngilangi bobot luwih cepet kanggo kesehatan lan fisik sing luwih apik.

Dadi, yen sampeyan kepengin banget utawa mung pengin ilang bobot, nimbang nutul kekuwatan bobot bawang putih.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

2. Manfaat bawang putih kanggo kulit

Keuntungan bawang putih ireng kanggo kulit minangka asil saliyane senyawa S- allylcysteine ​​ing papak. Senyawa kasebut nggawe bawang putih kanthi metabolis kanthi gampang kanggo nyedhiyakake kulit lan sisa awak nglindhungi infeksi.

Salah sawijining keuntungan bawang putih ireng kanggo kulit yaiku nyegah kukul lan ngilangi. Kukul minangka kahanan kulit bakteri sing ditondoi kanthi cacat lan jeron-empon kaya kulit. Pimples dumadi amarga iritasi lan radhang folikel rambut.

Amarga saka properti bakteri, thanks kanggo allicin, ekstrak bawang putih mateni bakteri sing nyebabake kukul. Kajaba iku, efek anti-inflamasi mbantu nyuda bengkak lan inflamasi sing ana gandhengane.

3. Ekstrak Bawang Putih Ireng Mbantu perbaikan kolesterol awak

Macem-macem kajian ilmiah nuduhake manawa bawang putih ireng nambah kolesterol ing wong sing berjuang kanthi tingkat kolesterol tinggi. Iki nambah lipoprotein kapadhetan dhuwur (HDL), kolesterol apik ing wong. Panliten liyane nuduhake manawa uga nyuda tingkat kolesterol ala lan trigliserida sing kurang.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

4. Ekstrak Bawang Putih Mbantu Kanthi perbaikan tekanan getih

Bawang putih dikemas karo senyawa organosulfur, bawang putih uga mbantu pembuluh getih supaya santai. Iki istirahat nyebabake nyuda meksa getih amarga getih wis akeh kamar supaya bisa luwih lancar.

Ing panaliten nglibatake pasien 79 kanthi tekanan darah tinggi, peneliti nyathet penurunan tekanan getih rata-rata 11.8 mm ing antarane pasien sing njupuk tablet bawang putih. Pasien kasebut dilebokake ing regimen perawatan bawang putih ing 12 minggu ing ngendi dheweke nggunakake rong utawa papat papan bawang putih ireng saben dina suwene.

5. Nyuda Pelancongan

Dianggo karo antioksidan, bawang putih bisa menehi relief peradangan gedhe. Iki amarga kasunyatan manawa antioksidan ngatur signaling sel, saéngga nyebabake pangurangan inflamasi. Kajaba iku, antioksidan netralake radikal bebas sing mbebayani ing awak sampeyan kanggo nglindhungi sel awak sampeyan saka stres oksidatif sing ngrusak dheweke, mula nyebabake keradangan.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

6. Rambut sehat

Manfaat bawang putih kanggo rambut wis dikenal dening wong wiwit saiki jaman kuna. Saiki, minyak bawang putih kasedhiya ing pirang-pirang toko kosmetik kanggo nyedhiyakake wong sing pengin njaga rambut sing sehat karo keuntungan bawang putih kanggo rambut. Minyak ndhukung wutah rambut anyar, mandheg rambut lan nyuda rambut rontog nalika ditrapake sacara rutin.

Manfaat bawang putih kanggo batang rambut saka kasunyatan sing duwe bawang putih Sifat anti-mikroba, saéngga kemampuan kanggo nglawan bakteri, virus, jamur, uga parasit. Dadi, yen sampeyan ngetrapake minyak bawang putih ing kulit sirah, bisa nyegah kemungkinan organisme alami kasebut. Akibaté, folikel rambut lan kulit kepala luwih sehat.

Kajaba iku, mupangat bawang putih sing ireng kanggo rambut kalebu ing efek anti-radang papak. Aplikasi minyak wulu bawang putih ing kulit kepala sampeyan bisa nyuda inflamasi lan gangguan sing ngiringan lan nyuda nyuda rambut ing sawetara kasus.

7. Ekstrak Bawang Putih Mbantu nyegah Nyegah Kanker

Miturut panaliten Jepang sing ditindakake ing taun 2007, panggunaan bawang putih ireng bisa nyuda tumor tikus. Peneliti nyangka manawa iki uga bisa kedadeyan ing manungsa. Posisi iki setuju karo tinjauan sistematis jurnal Internasional Preventive Medicine. Tinjauan kasebut nuduhake manawa asupan bawang putih umume ana hubungane karo pangembangan kanker.

Kajaba iku, panliten vitro sing ditindakake ing taun 2014 ngusulake manawa ekstrak bawang putih sing ditapai bisa nyuda kanker usus wutah sel lan malah mbuwang sel kanker.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

8. Ekstrak Bawang Putih Ireng njamin Kesehatan Hati Luwih

Dandan kesehatan jantung minangka keuntungan ekstrak bawang putih sing misuwur. Ing model kewan 2018 mbandhingake keuntungan ekstrak bawang putih lan efek saka bawang putih mentah kanggo kesehatan jantung kanggo wong sing pulih, para peneliti nemokake yen loro bentuk bawang putih padha kanthi efektif kanggo nyuda karusakan jantung.

Kejabi, amarga kemampuan pangaturan kolesterol, papak ireng sing disaring uga bisa nandhang risiko penyakit jantung.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

9. Ekstrak Bawang Ireng Mbantu Kanthi perbaikan kesehatan otak

Kajaba iku, bawang putih uga bisa nggedhekake memori sampeyan, luwih-luwih yen sampeyan lagi ngalami kahanan kognitif kayata lan penyakit Parkinson, penyakit Alzheimer utawa uga demensia. Antioksidan ing saiki bisa nyuda peradangan sing tanggung jawab utawa sing ana gandhengane karo kahanan kasebut. Asile, kesehatan otak sampeyan nambah, kanthi kemampuan memori sing luwih apik.

Mupangat kanggo ekstrak bawang putih liyane

Amarga ekstrak bawang putih ningkatake sistem kekebalan, uga bisa uga efektif kanggo:

  • Nyegah diabetes lan relief
  • Nyegah kanker Prostat lan lega
  • Jock perawatan gatel
  • perawatan sikil atlit
  • kanker weteng
  • infeksi saluran pencernaan
  • pencegahan lan kanker paru-paru
  • ambegan nyeri dada
  • Nyegah lan relief sing kadhemen
  • infeksi ragi bawok
  • pambantosan wart

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

Bedane Bawang Putih lan Bawang Putih Seger

Amarga reaksi Maillard sing bawang putih seger bisa dadi bawang putih, mula ora kaget amarga rong bentuk bawang putih iki beda, ora mung wicaksana warna, nanging uga komposisi lan rasa kimia.

Owah-owahan rasa dirasakake utamane kanthi nyuda fruktans (fruktosa lan glukosa) ing papak nalika ngolah. Pungkasane, papak mburi mburi duwe tingkat fruktan sing luwih murah tinimbang bawang putih sing ora diproses. Ngelingi manawa fruktan minangka produsen rasa utama, jumlah sing dikurangi, tegese bawang putih bakal kurang rasa luwih anyar tinimbang sing seger.

Rasa ekstrak bawang putih ora kuwat kaya bawang putih seger; tilas iku asri manis, sirup lan balsamic. Ing sisih liya, sing terakhir luwih kuat lan nyerang. Iki amarga bawang putih ireng isi allicin luwih murah. Sajrone proses penuaan, sawetara allicin ing bawang putih seger dadi senyawa antioksidan kayata diallyl sulfide, ajoene, diallyl disulfide, diallyl trisulfide uga dithiins.

Amarga owah-owahan properti fisik, bawang putih duwe bioactivity sing luwih dhuwur, umpamane, sifat antioksidan, tinimbang bawang putih seger. Senyawa sing ana ing bawang putih, kayata S-allylcysteine ​​(SAC) luwih fungsi dibandhingake karo bawang putih seger.

Apike, ekstrak bawang putih ireng luwih dhuwur ing oksidan, kalori, serat lan wesi lan wesi dibandhingake karo bawang putih mentah. Ing sisih liya, bawang putih mentah duwe vitamin C, karbohidrat lan allicin sing luwih dhuwur tinimbang bentuk papak sing wis diproses.

Dadi tepat, rong sendok bawang putih mentah ngemot udakara 25 kalori, sodium 3 mg, karbohidrat 5.6 g, 1 g protein, 0.1 g lemak, 0.4 g serat diet, 5.2 mg vitamin C, 30 mg kalsium lan 0.3 mg wesi. Beda, ekstrak bawang putih sing padha ngemot 40 kalori, karbohidrat 4g, protein 1g, lemak 2g, serat diet 1g, sodium 160mg, zat besi 0.64mg, 2.2mg vitamin C lan kalsium 20 miligram.

Bedane Bawang Putih lan Bawang Putih Seger

Amarga reaksi Maillard sing bawang putih seger bisa dadi bawang putih, mula ora kaget amarga rong bentuk bawang putih iki beda, ora mung wicaksana warna, nanging uga komposisi lan rasa kimia.

Owah-owahan rasa dirasakake utamane kanthi nyuda fruktans (fruktosa lan glukosa) ing papak nalika ngolah. Pungkasane, papak mburi mburi duwe tingkat fruktan sing luwih murah tinimbang bawang putih sing ora diproses. Ngelingi manawa fruktan minangka produsen rasa utama, jumlah sing dikurangi, tegese bawang putih bakal kurang rasa luwih anyar tinimbang sing seger.

Rasa ekstrak bawang putih ora kuwat kaya bawang putih seger; tilas iku asri manis, sirup lan balsamic. Ing sisih liya, sing terakhir luwih kuat lan nyerang. Iki amarga bawang putih ireng isi allicin luwih murah. Sajrone proses penuaan, sawetara allicin ing bawang putih seger dadi senyawa antioksidan kayata diallyl sulfide, ajoene, diallyl disulfide, diallyl trisulfide uga dithiins.

Amarga owah-owahan properti fisik, bawang putih duwe bioactivity sing luwih dhuwur, umpamane, sifat antioksidan, tinimbang bawang putih seger. Senyawa sing ana ing bawang putih, kayata S-allylcysteine ​​(SAC) luwih fungsi dibandhingake karo bawang putih seger.

Apike, ekstrak bawang putih ireng luwih dhuwur ing oksidan, kalori, serat lan wesi lan wesi dibandhingake karo bawang putih mentah. Ing sisih liya, bawang putih mentah duwe vitamin C, karbohidrat lan allicin sing luwih dhuwur tinimbang bentuk papak sing wis diproses.

Dadi tepat, rong sendok bawang putih mentah ngemot udakara 25 kalori, sodium 3 mg, karbohidrat 5.6 g, 1 g protein, 0.1 g lemak, 0.4 g serat diet, 5.2 mg vitamin C, 30 mg kalsium lan 0.3 mg wesi. Beda, ekstrak bawang putih sing padha ngemot 40 kalori, karbohidrat 4g, protein 1g, lemak 2g, serat diet 1g, sodium 160mg, zat besi 0.64mg, 2.2mg vitamin C lan kalsium 20 miligram.

Dosis Ekstrak Bawang Putih

Apa sampeyan pengin njupuk bal ekstrak bawang putih, ngombe ekstrak bawang putih, utawa ekstrak bawang putih kanthi jahe bentong, penting yen sampeyan tindakake dosis sing disaranake. Sejatine ekstrak bawang putih yaiku produk alami, bisa uga nyebabake efek mbebayani yen dijaluk kakehan jumlah.

kanggo bubuk ekstrak bawang putih kanggo nggawe jus ekstrak bawang putih utawa jus ekstrak bawang putih utawa ditambahake sajian, nggunakake kira-kira 1/3 sendhok teh bubuk sapisan saben dinane. Dosis iki uga ditrapake nalika sampeyan pengin nggunakake ekstrak bawang putih kanthi jahe bentong. Yen ora, sampeyan bisa ngetutake resep saka dokter.

Pengin ngerti pinten bawang putih mangan sedina? Ya, ora ana bukti ilmiah sing bisa ditemtokake persis pira bawang putih sing kudu mangan. Nanging, macem-macem kajian lan ulasan pangguna nuduhake 5-10 potongan (cengkeh) saben dina minangka sawetara sing efektif lan aman.

Yen sampeyan pengin njupuk bal ekstrak bawang putih utawa tablet, dosis sing paling disaranake yaiku 200mg. Kanggo kasus Tonic Gold Ekstrak Bawang Putih, jus ekstrak bawang putih sing populer, dosis sing disaranake yaiku 70ml saben dina.

Apa Ekstrak Bawang Putih Mbebayani?

Ekstrak bawang putih umume aman banget kanggo panggunaan manungsa lan aplikasi topikal. Nanging, minangka suplemen oral, bisa nyebabake gangguan gastrointestinal, nanging iki kedadeyan ing kahanan langka. Mula, yen sampeyan ngalami riwayat weteng utawa pencernaan, penting konsultasi karo dokter sadurunge njupuk ekstrak utawa suplemen sing gegandhengan. GoldBee.com.

Uga, dosis ekstrak gedhe ora aman kanggo bocah, dene aplikasi topikal bisa nyebabake kerusakan ing kulit bocah. Aplikasi topikal uga bisa nyebabake gangguan kulit nalika ditindakake ing wanita ngandhut.

Ireng-Bawang Putih-Ekstrak

Aplikasi Ekstrak Bawang Putih

1. Perbaikan rasa panganan

Kaya bawang putih mentah, ekstrak bawang putih digunakake kanggo tujuan kuliner ing ngendi ditambahake ing macem-macem masakan sing enak. Iku ngegetake rasane panganan.

2. Cosmetics

Amarga sipat antibakteri lan anti-inflamasi, ekstrak digunakake minangka komponen utama ing macem-macem produk kosmetik. Produk kosmetik sing ngemot efektif kanggo nyegah kukul utawa ningkatake kesehatan rambut, antara liya keuntungan.

3. Mupangatake suplemen kesehatan

Ekstrak bawang putih nambah sistem kekebalan awak. Kayata, ekstrak kasebut digunakake kanggo nggawe suplemen sing mbantu wong adoh saka macem-macem penyakit.

Ekstra Ekstrak Bawang Putih

Suplemen ekstrak bawang putih ireng teka ing macem-macem bentuk kalebu bubuk ekstrak bawang putih, bal ekstrak bawang putih utawa jus ekstrak bawang putih. Salah sawijining suplemen dadi jenenge Black Garlic Extract Tonic Gold, yaiku jus ekstrak bawang putih.

kesimpulan

Ekstrak bawang putih yaiku produk saka bawang putih mentah sing disaring. Kasedhiya karo bentuk Bubuk ekstrak bawang putih, bal ekstrak bawang putih utawa jus ekstrak bawang putih. Sawetara keuntungan saka ekstrak iki yaiku sistem kekebalan awak, pencegahan rambut, kulit lan tekstur nada lan bobot awak. Ekstrak kasebut digunakake ing macem-macem wilayah, kalebu seni kuliner lan industri kosmetik.

Cathetan Suku

Banerjee S., Mukherjee PK, Maulik S. Bawang Putih minangka antioksidan: Apik, ala lan ala. Phytother. Res. 2003; 17: 97–106.

Ha AW, Ying T., Kim WK Efek bawang putih ireng (Satelitium allium) ekstrak metabolisme lipid ing tikus panganan panganan lemak sing dhuwur. Nutr. Res. Praktek. 2015; 9: 30–36

Kang O.-J. Evaluasi melanoidin dibentuk saka papak ireng sawise langkah-langkah pangolahan termal beda. Bener. Nutr. Sci panganan. 2016; 21: 398

Kim DG, Kang MJ, Hong SS, Choi YH, Shin JH efek anti-radhang senyawa aktif kanthi terasing saka bawang putih ireng. Phytother. Res. 2017; 31: 53–61

Milner J. Encyclopedia suplemen tambahan. Marcel Dekker; New York, NY, USA: 2005. Bawang Putih (Allium sativum) pp. 229-240.

Paragraf

2020-05-14 Kategori liyane, Antiaging, Nootropics, Products, tambahan
ra ono isine
Babagan ibeimon